çiceksepeti influencer başvuru trendyol influencer başvuru trendyol influencer ajansı influencer ajansı youtube link kısaltma youtube linki uygulamada açma

10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA VE SAYGI LİGİ U-13 (2009-2010)


MURATPAŞA GENÇLİK VE SPOR İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ
10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA VE SAYGI LİGİ
U-13 (2009-2010)

Katılım linki:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScrSIWnnvkEmkGK34VBJ1S-fThsUxy_hV-wFLBiyiQ9J_HA4g/viewform?usp=sf_link
 
 
 
 
SÜREÇ YÖNETİMİ VE BİLGİLENDİRME:
 
  1. - Öğrencilerimizin spor alanında,ilgi ve yeteneklerini ortaya çıkarmak.
  2. - Sportif müsabakalara katılımlarını sağlamak.
  3. - Projenin ana yürütücüleri olan MURATPAŞA GENÇLİK VE SPOR İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ ve AMATÖR SPORKULÜPLER FEDERASYONU (ASKF) ‘nun yıl içerisinde düzenlemiş olduğu 2009-2010 doğumlu spocularımızın liglere katılımı için hazırlıklarını sağlamak.
  4. -Gençlerimizin bedensel, ruhsal ve düşünsel gelişimlerine katkıda bulunmak.
  5. - Gençlerimize sporun hayatımızın ayrılmaz bir parçası olarak kabul etme alışkanlığı ve disiplinini kazandırmak.
  6. - Arkadaşlığı, dostluğu, paylaşmayı ve rekabeti yaşayarak eğitilmelerini sağlayıp, topluma kişilik sahibi ,sağlıklı,dinamik gençler yetiştirmek.
  7. - Kendine güvenen, çevresiyle barışık bireyler yetişmesine imkan sağlamak.
  8. –Sporcularımızın, spor disiplini ve ahlakını yaşatarak,kendi hayatlarında sporu özümlemelerine katkıda bulunmak.
  9. - Topluma aktif ve başarılı bireyler olarak katılımlarını sağlamak ve devamlılığını sağlayacak hazırlık ligi oynatmak.
  10. - Dünya genelinde yaşanan salgın hastalıktan dolayı spordan biraz uzak kalan gençlerimizin sporla olan bağlarını koparmamak.
  11. - Dünyada gelişmiş toplumlarca uygulanan en önemli eğitim araçlarından biri olan sportif faaliyetlerin amacı sporcuların fiziki, sosyal, psikolojik, kültürel ve zihni gelişimlerine katkıda bulunarak, toplumun sağlıklı ve başarılı nesiller yetiştirmesini sağlamaktır.
  12. -  Çocuklarımızı, takım sporlarıyla tanıştırıp, okul sonrası spor faaliyetlerine katılmalarını sağlamak ve akademik anlamda gelişimlerini sağlamak. Son dönemlerde yapılan araştırmalara göre, spor yapan çocukların (özellikle takım sporu), spor yapmayan çocuklara göre akademik olarak en az 1,5 kat daha başarılı oldukları bilimsel araştırmalar ile ispatlanmıştır.
 
13   - MURATPAŞA GENÇLİK VE SPOR İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ ve AMATÖR SPOR KULÜPLER KONFEDERASYONU (ASKF) İş birliği içerisinde daha fazla gencimizi sporla buluşturmak.
 
 
SPOR ŞENLİĞİ DÜZENLEME VE TERTİP KOMİTESİ
 
 
ADI SOYADI BİRİMİ İLETİŞİM NUMARASI
METİN BULUT ANTALYA ASKF BAŞKANI 0532 286 52 17
SIRRI MUSTAFA MUTLU GENÇLİK SPOR MURATPAŞA İLÇE MÜDÜRÜ 0505 393 53 01
İSMAİL ŞENER TFF ANTALYA İL TEMSİLCİSİ 0532 451 08 30
MUSTAFA AKMANOĞLU ANTALYA ASKF GENEL SEKRETERİ 0532 236 2598
YUSUF İNCE İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ TESİS AMİRİ 0542 457 4727
SÜLEYMAN ÖZHAN İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ ANTRENÖRÜ 0530 381 29 04
MUSTAFA ÇAĞLAYANKAYA İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ ANTRENÖRÜ 0507 813 70 95
 
 
MADDE 1- AMAÇ VE KAPSAM :
Bu Lig Koronavirüs(Covid-19) tedbirleri kapsamında, kontrollü normalleşme dönemine geçiş ile birlikteFutbol branşındaU-13  (2009-2010) yaş gruplarında gençlerimizin sağlıklı bir birey olabilmeleri ve psikolojik açıdan rahatlamalarının sağlanması, Ata’mızın anısına yakışır şekildesevgi, dostluk ve hoşgörü duygularının kazandırılması amacıyla düzenlenmektedir.
 
MADDE 2-ATATÜRK’Ü ANMA VE SAYGI LİGİ ORGANİZASYON KOMİTESİ:
Atatürk’ü Anma ve Saygı Ligi Organizasyon komitesi, Muratpaşa İlçemizde görev yapan personeller ile Antalya ASKF (Antalya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu) ve TFF Antalya İl Temsilciği çalışanlarından oluşturulacak,Lig ile ilgili işlemler 7 (Yedi) kişilik tertip ve düzenleme komitesince yürütülecek ve organizasyonun sonuçlandırılmasına kadar ilgili komisyon tek yetkili olacaktır.
 
MADDE 3 – LİGLERİN  TARİHİ:
3:1. İlgili müsabakaları İlçe Müdürlüğümüz, Doğuyaka Mah. 100. Yıl Spor Kompleksiiçindeki Futbol sahalarında gerçekleştirilecektir.
3:2. İlgili liglerinbaşvuru Tarihi 05/11/2021 tarihi ile 10/11/2021 tarihleri arasıdır.
3:3. İlgili ligler15/11/2021 tarihi ile 19/11/2021 tarihleri arasında düzenlenecektir.
3:4. Ligin başlangıç ve bitiş tarihlerinde organizasyon komitesi değişiklik yapmaya yetkilidir.
3:5. Organizasyon katılımı için son başvuru tarihi 10/11/2021 tarihi saat 17:30 olacaktır.
 
MADDE 4- MÜSABAKA SİSTEMİ VE FİKSTÜR ÇEKİMİ:
4:1. Müsabaka takvimi, başvuru süresinin bitimi ile birlikte; katılım gösterecek takımsayılarının belirlenmesi ile kararlaştırılacaktır. Müsabakalar tertip komitesi tarafından belirlenecek statüye göre oynanacaktır.
4:2. Birinci kademe müsabakaları sonlandıktan sonra, üst tura yükselecek takım sayısı birinci kademe fikstür çekiminde duyurulacaktır.
4:3. Birinci kademe grup müsabaka programı fikstür çekim yeri ve zamanı liginson başvuru tarihini takip eden gündeAntalya ASKF Web Sitesinde duyurulacaktır.
4:4. Ligekatılacak takımların grupları kura çekimini müteakip organizasyon komitesince oluşturulacaktır.
 
MADDE 5- KATILIM ŞARTLARI
5:1. İlgili lige2009 ve 2010 doğumlu sporcular katılacaktır. (Daha büyük veya daha küçük oyuncu oynatılamayacaktır.)
5:2. Belirtilen tarihten sonra organizasyon katılım talepleri değerlendirilmeye alınmayacaktır.
5:3. İlgili lige katılım sağlayan takımlar en fazla 20 kişiden oluşan gruplar ile katılım sağlayacak ve sporcu listelerini belirleyeceklerdir. İlgili ligegençlik ve spor kulüplerinin sporcuları katılması esastır.
5:4. İlgililige katılan sporcularda lisans şartı aranmayacak, kimlik kartlarının ibraz edilmesi yeterli olacaktır.
5:5. İlgili lige kulübü bulunmayan mahalle bazında oluşan takımların başvuruları kabul edilmeyecek sadece kulüp takımlarının başvuruları kabul edilecektir.
5:6.Lige katılacak kulüplerimizin başvuru aşamasında ekte belirtilecek sporcu katılım formunu eksiksiz doldurması gerekmektedir. Ayrıca, her katılımcı sporcu için 1 adet vesikalık fotoğraf ibraz etmesi gerekmektedir.
5:7. Müsabakalar boyunca, her maç öncesi kimlik kontrolü yapılacaktır. Kimliği yanında bulunmayan sporcular müsabakalarda kesinlikle yer alamayacaklardır.
 
MADDE 6- SAHAYA GİRMESİNE İZİN VERİLEN YETKİLİLER İLE ESAME LİSTESİNİ İMZALAMAYA YETKİLİLER
6:1. Müsabakalara her takımdan bir kulüp sorumlusu ve yedek oyuncu haricinde hiç kimsenin saha alanında olmasına izin verilmeyecektir.
 
MADDE 7- OYUN KURALLARI
7:1. Müsabakalar Ulusal ve Uluslararası Futbol Federasyonunca belirtilmiş olan oyun kurallarına göre oynanacaktır.
7:2. Müsabakalar, nizami ölçülerde (105*68)  tam saha olarak 11vs11 olarak oynanacaktır.
7:3 Müsabakalar sırasında uluslararası standartlardaki 4 numaralı toplar kullanılacaktır.
7:4. Müsabakalar sadece bir orta hakem gözetiminde oynatılacaktır.
7:5. Müsabakalar 30 dakikadan2 devre oynanacak.
7:6: Müsabakalar 10 oyuncu 1 kaleci olacak şekilde oynanacaktır.
7:7. Ligboyunca sarı kart ve kırmızı kart kuralları uygulanacaktır. Kırmızı kartların cezalarına organizasyon komitesi karar verecektir.
7:8.Müsabakalar sırasındaki oyuncu değişikliği hakkı beş (5) oyuncu ile sınırlıdır. Beş (5) oyuncu değişikliği en fazla üç (3) seferde yapılabilecektir. (2+2+1, 3+2, 1+3+1, 5 gb. ) Çıkan oyuncular tekrar oyuna giremeyecekler.
7:9. Grup aşamasında, 2 takımın puan eşitliği olmasın durumunda ikili averaj kuralı uygulanacaktır. 3 takımın puan eşitliğinde ise genel averaj kuralı uygulanacaktır.
7:10. Müsabakalar esnasında her takım kendi sporcularını diğer takımdan ayıran farklı renkteki forma, yelek vb. malzeme ile katılım sağlayacaktır. Fikstürde deplasmanda görünen takım, forma değiştirecek veya yelek giyecektir.
MADDE 8- ATATÜRK’Ü ANMA VE SAYGI LİGİİLE İLGİLİ DİĞER HUSUSLAR
8.1. Müsabakalar boyunca herhangi bir mevsimsel vb. nedenler ile müsabakaların aksaması durumunda erteleme için kararı organizasyon komitesi alacaktır.
8:2. Organizasyon komitesinin lig boyunca her süreçte değişiklik yapma hakkı vardır.
8:3.Lige katılan sporcu kafilelerinin müsabaka yerine ulaşımları kendi imkanları tarafından sağlanacaktır.
 
 
 
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ ÜN VE AZİZ ŞEHİTLERİMİZİN ANILARINA, MÜSABAKALAR BOYUNCA TÜM KULÜP YÖNETİCİLERİMİZİN, ANTRENÖRLERİMİZİN VE DE SPORCULARIMIZIN HER ZAMANKİNDEN DAHA DİKKATLİ, HASSAS VE SAYGILI TAVIRLAR SERGİLEMELERİNİ ÖNEMLE RİCA EDERİZ.
 
 
Tüm takımlarımıza başarılar dileriz.