çiceksepeti influencer başvuru trendyol influencer başvuru trendyol influencer ajansı influencer ajansı youtube link kısaltma youtube linki uygulamada açma

ALANYA POSTASI ve YENİ ALANYA Gazetelerinde Çıkan Yalan Haberlere Karşı Açıklamalarımız


KAMUOYUNUN DİKKATİNE


İlimiz Alanya ilçesinde ALANYA POSTASI ismi ile yayınlanan E-Gazetenin 31.07.2023 tarihli baskısı ve bu haberi alıntılayarak 01.08.2023 tarihinde haber yapan bir başka yayın kuruluşu YENİ ALANYA GAZETESİ' nin ASFK Başkanı Metin BULUT hakkında yapılan yanlış ve karalamaya yönelik sözde haberde, 2023/2024 futbol sezonu öncesinde ilimizi profesyonel liglerde temsil eden Antalyaspor, Kepez Belediyespor, Serik Belediyespor ve Alanya Kestelspor takımlarına resmi sitemiz üzerinden başarılar dileyen mesaj yayınlanırken Alanyaspor adının geçmediği ve Asfk Başkanı Metin BULUT ' un Alanyaspor' u yok saydığı yönünde gerçekle ilgisi olmayan bir haber yayınlandığını öğrenmiş bulunmaktayız. 

Gerçek olmayan, araştırılmadan ve okumaktan yoksun bir şekilde sırf karalama içeren bu haberle ilgili kişiyi kamuoyu önünde her hangi bir kesime karşıymış gibi göstermek gazetecilik anlayışına yakışmadığı gibi insan ahlakına da yakışmamaktadır. 

Antalya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu web sitemizde üzerinden 19.07.2023 tarihinde sırasıyla Alanyaspor, Antalyaspora Trendyol Süper Ligde başarılar dilenmiş, devam eden süreçte 28.07.2023 tarihinde ise Serik Belediyespor, Kepez Belediyespor ve Alanya Kestelspor ' başarılar dileyen mesaj ve görsel paylaşımında bulunulmuştur. Haberleri, doğrudan https://antalyaaskf.org/tumhaberler linki üzerinden görülebilir. Ayrıca Antalya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve Başkan Metin BULUT, başkanlığı süresinde hiçbir kulüp, kişi ya da kuruma karşı yok sayma veya birini diğerinden üstün tutmak gibi bir anlayışa sahip olmamış bundan sonra da bu çizgisinden ödün vermeyecektir. 

Alanya Postası ve Yeni Alanya isimli gazete yalnızca sitenin son görseline bakmış olacak ki Alanyaspor a başarılar dilenmediği bahsi ile son derece çirkin ve kamuoyunda yanlış algı yaratarak kişi ve kurumu zedelemekten öteye gitmeyen bir haber yayınlamıştır. Gazeteci; haberi doğru kaynaktan almakla yükümlüdür. Gazetecilik tek gözün gördüğü üzerine yapılmaz. Gazetecinin habere, olaya, olguya, belgeye ve bilgiye dayalı doğru ve kesin yazılar yazması gerekir. Bunun için de gazetecinin güvenilir kişi olması zorunludur.

Alanya Postası ve Yeni Alanya isimli e-gazete yalan ve yanlış olarak yaptığı bu paylaşım ile gazetecilik yapamamıştır. 

Tüm bu açıklamalar sonrasında ilgili ALANYA POSTASI ve YENİ ALANYA isimli gazete yetkilileri ve okumadan, araştırmadan, incelemeden sırf haber yapmış olmak için haber yapan gazetecinin işbu haberden dolayı 1 gün içerisinde TEKZİP yayınlayarak, yalan ve yalış yapılan bu haber sebebiyle Antalya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve Başkan Metin BULUT' tan özür dilenmesini, konu ile ilgili ayrıca hukuki işlemin başlatılacağını saygılarımızla bildiririz.01/08/2023

ANTALYA AMATÖR SPOR KULÜBÜ FEDERASYONU